Contents
- 1 Mahremiyet türleri nelerdir?
- 2 Mahremiyet hangi dil?
- 3 Mahremiyet ihlali nelerdir?
- 4 Mahremiyet bölgesi ne demek?
- 5 Mahremiyet deyince akla ne gelir?
- 6 Mahremiyet Politikası nedir?
- 7 Mahremiyet özgürlüğü nedir?
- 8 Tıbbi uygulamalarda mahremiyet nedir?
- 9 Mahremiyet ne demek uzun?
- 10 Gizlilik ve mahremiyet nedir?
- 11 Özel hayatın gizliliği hangi durumlarda geçersiz sayılır?
- 12 Özel hayatın gizliliğini ihlal etmenin cezası nedir?
- 13 En mahrem ne demek?
- 14 Mahrum ne deme?
Mahremiyet türleri nelerdir?
Mahremiyet kavramının üç özelliğe sahip olduğunu ifade eder. Bunlar mekansal mahremiyet, kişi mahremiyeti ve bilgi mahremiyetidirler.
Mahremiyet hangi dil?
Mahremiyet (تﯾﻣرﺣﻣ) Arapça kökenli bir kelime olup sözlükte gizli olma durumu, gizlilik manalarına gelir.
Mahremiyet ihlali nelerdir?
Tecessüs ( Mahremiyetin İhlali ) nedir, ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. Tecessüs, bir kimsenin özel durumunu merak edip öğrenmek için onun bilgisi ve rızası dışında gizlice araştırma yapmaktır.
Mahremiyet bölgesi ne demek?
Mahrem, kişisel veya özel bölgeler, moda ve kültürel normlar gereği, kamusal alanlarda ve geleneksel ortamlarda geleneksel olarak giysilerle örtülmüş insan vücudundaki bir yerdir. Bazı kültürlerde, bu bölgelerin açığa çıkarılması dini bir suç olarak görülür.
Mahremiyet deyince akla ne gelir?
Mahremiyet, kişinin yaşam alanında ve özel hayatında başkalarıyla paylaşmak istemediği tüm duygu ve düşüncelerin toplamıdır. Demokratik toplumlarda tüm bireylere mahremiyet hakkı tanınmıştır. Kişi, kendisine ait bilgileri, sadece kendi isteği dahilinde başkalarıyla paylaşabilir.
Mahremiyet Politikası nedir?
Bu politikanın temel amacı kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere verileri işlenmiş olan kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve bu anlamda şirketimizin yaptığı her faaliyetin kamunun aydınlatılması yoluyla şeffaflığının sağlanmasıdır.
Mahremiyet özgürlüğü nedir?
kalabildikleri, istedikleri gibi düşünüp davranabildikleri, başkalarıyla ne zaman, nerede, nasıl ve hangi ölçüde ilişki ve iletişim kuracaklarına kendilerinin karar verebildikleri bir alanı ve bu alan üzerinde sahip olunan hakkı ifade eder.
Tıbbi uygulamalarda mahremiyet nedir?
Mahremiyet: Hastanın bakım ve tedavi amacıyla (tetkik sonuçları, hastalığı ve tedavisi ile ilgili bilgiler) ya da başka bir sebeple açıklamak zorunda olduğu ancak, toplumdaki tüm diğer bireylerin bilgisinden saklamak istediği yaşama alanını ifade etmektedir.
Mahremiyet ne demek uzun?
Mahremiyet ne demek uzun? Mahremiyet kelimesinin sözlük anlamı gizliliktir. Mahremiyet eğitimi ise aileleri tarafından çocuklara verilmesi gereken özel bir eğitimdir. Zaman ve beden mahremiyetinin yanı sıra duygusal – düşünsel, bedensel ve dijital mahremiyet de bu eğitimin önemli bir parçasını oluşturuyor.
Gizlilik ve mahremiyet nedir?
Gizlilik veya mahremiyet (Latince: “privatus “: geri kalanından ayrı, Privo; “mahrum”) bireyin veya bir grubun kendilerini veya kendileri hakkındaki bilgileri ayırma yeteneği ve böylece kendilerini ifade ederken seçici olmaları.
Özel hayatın gizliliği hangi durumlarda geçersiz sayılır?
Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nin “ Özel Hayat ” maddesinde özel hayatın gizliliğinin geçersiz sayılabileceği başlıca durumlar şöyle sıralanıyor: “Büyük bir suç yahut yolsuzluk üstüne araştırma ve yayın. Toplumu kötü etkileyeci bir tutumla ilgili araştırma yapma.
Özel hayatın gizliliğini ihlal etmenin cezası nedir?
(2) (Değişik: 2/7/2012-6352/81 md.) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
En mahrem ne demek?
Mahrem, İslâm’da evlenilmesi haram olan (nikâh düşmeyen) kişi. Mahrem sözcüğü Arapça haram (yasaklanmış) kökünden gelir. Mahrem olmayan kimselere (evlenilebilen kimselere) nâmahrem denir. Nâmahrem sözcüğü Türkçede yabancı, el anlamında da kullanılır.
Mahrum ne deme?
(ﻣﺤﺮﻭﻡ) sıf. ve i. (Ar. ḥirmān “bir şeyden menetmek”ten maḥrūm) İyi ve güzel bir şeyden hissesi, payı olmayan, yoksun olan, istediğini elde edemeyen (kimse), nasipsiz: “Edepten, terbiyeden mahrum.”