Contents
- 1 Fetanet ne anlama gelmektedir?
- 2 Ismet ne demek din kültürü?
- 3 Fetanet ne demek örnek?
- 4 Din kültüründe emanet ne demek?
- 5 Metanet ne demek fetanet ne demek?
- 6 Ismet fetanet tebliğ ne demek?
- 7 İsmet Kuranda ne demek?
- 8 İsmet anlamı ne demektir?
- 9 Sıdk nedir peygamber sıfatı?
- 10 Feraset sahibi olmak ne demektir?
- 11 Güvenilir ne demek din?
Fetanet ne anlama gelmektedir?
İslam dininde fetanet kelimesi peygamberlerin sahip olduğu onların yaratılışlarından gelen üstün zeka ve anlama kabiliyetini ifade etmektedir.
Ismet ne demek din kültürü?
İsmet sıfatı İslam’da, Peygamber Muhammed’in ve diğer peygamberlerin ilahi koruma sayesinde günahtan ve yanlıştan uzak olmasını ifade eder. Bu sıfat, Şiîlerin inancına göre On İki İmam ve Peygamber’in kızı Fatıma Zehra için de geçerlidir.
Fetanet ne demek örnek?
Yüksek zekalı ve yüksek deha ile birlikte dehanın ötesinde bir mantı ele alır. Fetanet Arapça kökenli bir kelimedir. Yaratılıştan itibaren gelen çabuk anlama yeteneği üstün zeka ve anlayış ile kavrama gibi anlamlara sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Aynı zamanda peygamberlere mahsus beş isim içerisinde yer alır.
Din kültüründe emanet ne demek?
1- Birine geçici olarak bırakılan ve teslim alınan kişice korunması gereken eşya. 2- Peygamberlerin cok güvenilir kimseler olmalarıdır.
Metanet ne demek fetanet ne demek?
Peki, Fetanet ne demek? Din kültüründe kısaca fetanet kelimesinin anlamı konusunda merak edilenler. Değişik anlamları içermesi ile beraber genel olarak fetanet kelimesi dini anlamda ele alınır. Kökeni Arapça olan Metanet kelimesi, genel bir tanım açısından bakıldığı vakit üstün zeka şeklinde ifade edilmektedir.
Ismet fetanet tebliğ ne demek?
Sıdk (doğruluk), Emânet (güvenilirlik), Tebliğ (Allahü Teâlâ’dan aldıkları emir ve yasakları insanlara bildirmek), İsmet (günahsızlık) ve Fetânet (yüksek zeka, zihin açıklığı).
İsmet Kuranda ne demek?
Kelâm literatüründe ismet “peygamberlerin Allah tarafından günah işlemekten korunması” şeklinde terimleşmiştir.
İsmet anlamı ne demektir?
İsmet anlam olarak masumluk, günahsızlık, temizlik demektir. Günahlardan kaçınmak melekesine sahip olmaktır. Suçsuzluk. Haramdan çekinme ve namus anlamları vardır.
Sıdk nedir peygamber sıfatı?
Sıdk; doğru söyleme, gerçek olma ve hakikat sözcükleriyle bağdaştırılmaktadır. Sıdk ile her konuda doğru olmak ve verdiği sözleri tutmak davranışları ifade edilmektedir. Bu bağlamda, peygamberler vahiy iletmek gibi önemli bir görevi üstlenirler ve her zaman doğruyu söylerler.
Feraset sahibi olmak ne demektir?
Çabuk kavrayan, doğru ve hızlı karar veren kimseler için ferasetli kelimesi kullanılmaktadır. Herhangi bir meslek alanında yeterli bilgi düzeyine sahip, uzmanlaşmış kişiler içinde ferasetli kelimesi kullanılmaktadır.
Güvenilir ne demek din?
Güvenilir demektir. Peygamberler her daim güvenilir kimselerdir. Emanetlere asla hıyanet etmez ve gözleri gibi korurlar. Peygamber efendimize her kesimden insanın eşyalarını emanet etmesi bunun en güzel örneğidir.